nl
Fr

Nieuwe leden scouts

Een beetje informatie over onze scouts groep: de 49ste is een franse scouts, maar ook kinderen die de taal (nog) niet beheersen zijn welkom, dit is een goede weg om je kind in contact te brengen met frans.
Wat houdt een franse scouts in? Kort gezegd, alle communicatie tijdens de vergaderingen en het kamp gebeurt in het frans.
Indien de kinderen het niet begrijpen staan de leiding en andere leden uiteraard paraat om hen te helpen met het begrijpen wat er gezegd is.
Op deze manier kunnen de kinderen van jongs af aan op een ludieke wijze gewoon worden aan het frans spreken en verstaan.
De scouts groep is een unieke groep, en een unieke ervaring voor de kinderen.
onze scouts groep telt niet veel leden hierdoor hebben alle scouts een diepe connectie met elkaar.
Tijdens het jaar hebben de scouts bijna elke zondagen een vergadering (bijeenkomst) soms wordt dit op andere dagen gepland maar all deze informatie krijgen jullie nog.
Tijdens deze vergaderingen leren de scouts elkaar en de leiders kennen.
En tijdens de zomervakantie is er dan het grote kamp waar alle scouts en de leiders naar uitkijken.

bijeenkomst uitproberen?

Is jouw zoon geïnteresseerd in scouts?
Nog niet 100% zeker? probeer een bijeenkomst, geen uniform of dergelijke nodig het enigste dat we u vragen is om een Email te sturen naar onze Master. Aan de hand van de planning (die u op de site kan vinden) kunnen we dan met de Master een gepaste vergadering vinden om uit te testen.

Bij de Scouts blijven?

Wat nu?
Simpel gewoon bij de Master melden, en eens je dit gedaan hebt kan je het nodig scoutsgerief halen zoals uniform en dergelijke.

Master, Scouts Leider

Arnaud Janssens de Varebeke

49corbisier.scouts@gmail.com

+32 497 94 64 17
Master

Uniform

HOED:

Kaki Scouts hoed.

Hoed

DAS:

Je das krijg je van de Master.
(wordt deze verloren, dan zal je een nieuwe moeten kopen)
Bij de 49ste zijn wij heel trots op onze das dus zorg er goed voor!

das

HEMD:

Beige hemd met twee borstzakken, mouwen altijd opgevouwen. Op de rechter borstzak zit de belgische insigne. Op het rechterarm het embleem van de provincie Antwerpen en de insigne van de unité 49 Corbisier.

trui

SHORTS:

velours, blauw marine.

shorts

KOUSEN:

Grijs.

kousen